Bøtte-balletten

Del i lag på 3-5 personer. Deltakerne skal løpe inn i senter og plukke opp en ertepose fra rokkeringen som legges i valgfri bøtte. Deretter løper de tilbake til senter og plukker opp en ny ertepose som legges i neste bøtte. Forsett på samme måte til alle bøttene har fått erteposer og løp tilbake til start for veksling. Neste person skal nå plukke erteposene opp fra bøttene og legge dem tilbake i senter. Hold på til alle på laget har gjennomført, eller bestem antall gjennomføringer per person på forhånd.

Tips: Klare regler er viktig! Lag gjerne en regel om at man må tråkke på rokkeringen når man legger fra seg erteposene i senter, og ta på bøtta for å legge erteposene oppi. Dette gjør at deltakerne ikke kaster erteposene ned i senter/bøttene og på den måten mister poenget med å trene rytme, retningsendringer og akselerasjon.

Terningball

Bøtte-balletten er illustrert til høyre

Hensikt

Øvelsen utfordrer øye-hånd, øye-fot koordinasjon, romorientering, hurtighet og retningsendring. Bøtte-balletten passer godt i stafettform. Her utfordres deltakerne til å orientere seg i en stressituasjon (stafett) og ha fokus på flere ting samtidig.

Variasjon

Øvelsen kan gjøres med ball, på ski, skøyter, i vann osv. Mange deltakere per lag utfordrer hurtigheten, færre deltakere utfordrer utholdenheten i større grad.

Levert av Høgskolen i Hedmark, En region i bevegelse