Flyveren

Illustrasjon: Thomas Madsen/ Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet

Den ene deltakeren ligger på ryggen på et flatt underlag med 90 graders vinkel i hofteleddet, beina vertikalt opp. Han eller hun har armene rett ut til siden for å være mest mulig stabil når den andre har kommet seg opp i ”flyvestilling”. Den andre legger nedre del av magen mot fotsålene (prøver å finne balansen) mens den holder den som ligger nede i armene. Så prøver den som ligger øverst å strekke seg ut i helt horisontal stilling. Når en har funnet balansen prøver en å slippe taket i hendene og rette ut armene i flyvestilling.

Det er lurt å følge med på om deltakerne er trygge på øvelsen. Sikre de som trenger det, eventuelt sett de sammen tre og tre der en får i rolle å sikre. Pass på at de er litt varme før aktiviteten tar til for å unngå skader. Husk mykt underlag.

Hensikt

Her utfordres spesielt fiksering av kjernemuskulatur og balansen. For mange er det også en øvelse i å stole på partner og å våge seg utenfor komfortsonen.

Progresjon

Etter litt øving kan en prøve å sette det inn i en serie der en utfører det stilfullt og flytende. Man kan gjøre ”triks” med beina oppe: split, sprik osv. For å bli trygge og lære seg øvelsen kan deltakerne gjerne holde hverandre i hendene.

Levert av Landslaget for fysisk fostring/Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet