Krabbefotball

To lag spiller mot hverandre på et begrenset område med to mål. Alle deltakerne er sittende og kan kun forflytte seg med armer og bein i sittestilling. Det laget med flest mål etter et gitt tidspunk vinner kampen. En kan bruke softball eller de letteste medisinballene.

Aktiviteten kan organiseres som en miniturnering med flere baner og -lag. Se an deltakerne i forhold til hvilken ball som bør brukes. Vanlig fotball egner seg best til de litt eldre deltakerne som er trygg på ball, da denne spretter og er vanskeligere å kontrolere. En lett medisinball som holder seg langs bakken er bedre egnet til de yngre deltakerne.

Hensikt

Her må deltakerne samarbeide, samtidig trenes styrke i skulder og mage/rygg, utholdenhet og koordinative egenskaper.

Variasjon

Ved å fjerne ballen kan en ha en ”Last man standing”-konkurranse der rumpa, ryggen, albue og lignende,  ikke kan være nedi bakken. Det er da lov å kjempe mot hverandre ved å krabbe oppå hverandre slik at en ikke klarer å holde seg oppe eller en kan ”nappe” bort armen eller foten slik at vedkommende må sette seg ned eller berører bakken med ” feil” kroppsdel. Etter hvert som de deltakerne som har vært nær bakken går ut blir det færre og færre igjen, tilslutt står det to stykker igjen som må kjempe seg imellom om å være ”last man standing”.

Levert av Landslaget for fysisk fostring/Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet