Løpende villsvin

Lopende_villsvin_2

Deltakerne står oppstilt på en rekke noen meter fra en av veggene i gymsalen – med hver sin myke ball. En person løper fram og tilbake langs den motsatte veggen, og de andre deltakerne skal forsøke å treffe ”villsvinet”. Deltakerne må selv sørge for å hente baller, men hvis det kastes mot en vegg, kommer i hvert fall en del av ballen i retur. Vinneren er den som treffer flest ganger.

Hensikt

Morsomt spill hvor det trenes kast og utholdenhet.

Variasjon

En annen variant er at den som treffer skal få være villsvinet neste gang. Aktiviteten kan også brukes som en lagkonkurranse der lagene stiller opp på hver sin side og villsvinet løper i midten. Også her må deltakerne hente baller selv, men alle må bak en avtalt nærgrense før de kan skyte. En tredje variant er at et helt lag skal løpe fram og tilbake to ganger, mens det andre laget skal skyte dem. Her kan de skutte villsvinene få et handikap. En treff gjør at de må hinke videre. To treff gjør at de må hoppe med samlede bein, tre treff at de må krabbe osv.

Tilpasningsmuligheter

Deltakerne kan stå på ulik avstand. De som har problemer med å kaste kan stå litt nærmere, men prøv å unngå at de kommer i skuddlinja for de som står bak. Et alternativ kan være å stå på en av sidene. Vurder størrelsen på ballen. For noen er det lettere å kaste med mindre ball, og da bør de få anledning til det. Langsomme deltakere kan få det privilegium det er å ha en egen ballhenter. Langsomme deltakere må treffes 2 (3, 4, 5…) ganger før de evt. blir villsvin. Blinde/svaksynte: Villsvinet lager lyd.

Levert av Beitostølen Helsesportsenter/Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet