Trillball

trillball

I stedet for å spille tradisjonell fotball løper man på alle fire. Reglene er at ballen skal føres med hendene, og at ballen skal være langs bakken hele tiden. Pasninger skjer ved å trille eller slå ballen til en medspiller. Hvis ballen løftes eller sentres i luften, skal den legges ned igjen så fort som mulig. Ved grove feil dømmes frislag fra veggen. Frislag dømmes det også hvis noen sparker ballen eller holder på ballen med to hender. Målet er en gymnastikkbenk.

Hensikt

Her trenes grunnleggende ferdigheter, ballbehandling og øye-hånd koordinasjon samtidig som du styrker skulderparti og mage/rygg. Et spill med lavere forflytningshastighet en vanlig fotball.

Variasjon

Denne aktiviteten kan også utføres som skobandy. Da tar alle av seg en sko og spiller vanlig innebandy med den i stedet for med kølle. Volleyballen er nå byttet ut med en innebandyball. Et tredje alternativ er å spille sittende på rompa, men fortsatt skal man bruke hendene til å slå med. Dette senker også tempoet i aktiviteten.

Tilpasningsmuligheter

Rullebrett kan være ett alternativ for de som ikke kan løpe på alle fire. Rullestolbrukere kan sitte i stolen og bruke en innebandykølle.

Levert av Beitostølen Helsesportsenter/Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet