Bingofanger’n

Bingofanger’n er en lekpreget form for utholdenhetstrening som stiller krav til blant annet taktikk og hukommelse. Plasser på forhånd ut 20 kjegler med nummer fra 1-20, ti kjegler på hver side av banen (ikke i numerisk rekkefølge). Varier mellom bruk av partallskjegler og oddetallskjegler på begge sider av banen. Del ut et bingobrett og en blyant til barna, som de skal bruke til å fylle bingobrettet med.

Ved start løper alle barna til hver sin kjegle (vilkårlig) og krysser av i bingoplaten sin for det nummeret de står på. Herfra skal alle ta kjeglene i stigende numerisk rekkefølge. En deltager er ”fanger” og skal ta en av de andre barna. Fangeren får ikke utdelt bingobrett, men overtar brettet til den som blir fanget. Det er kun «fri» når man står med en fot på den kjeglen man skal krysse av nummeret til. Når man har krysset av alle numrene løper man til den ansvarlige for økten og leverer brettet. Man bestemmer på forhånd om aktiviteten er over når førstemann har fullt brett, de tre første eller når alle er ferdig.

Det er tilfeldig hvem som vinner ettersom man bytter bingobrett underveis.

4. Bingofangern

 

Last ned ferdige bingobrett her:
Bingobrett til bingofanger

 

 

 

 

 

 

 

 

Hensikt

Utholdenhet, romorientering, strategi og hukommelse.

Variasjon

Varier størrelsen på banen, antall kjegler (kun  partall/oddetall/ulike regneoperasjoner) og antall fangere. Kan brukes på ski (uten staver), skøyter, i vann osv.

Levert av Høgskolen i Hedmark, En region i bevegelse