Tullballsisten

tullball

Dette er en sistenvariant der det deles ut noen baller på forhånd og der jegeren skal jage alle som ikke har ball. Den jagede kan dermed rømme fra jegeren eller han kan sørge for at noen kaster en ball til han. Da er den jagede trygg. Poenget er at alle må samarbeide for å hjelpe den jagedes flukt fra jegeren(e).

Antall baller kan variere. Start med 2-3 og prøv ut flere og flere. Den som jager kan ha en markeringsvest i hånda som gjør at en vises bedre.

Hensikt

En jage- og fangelek som utforder samhandling og kommunikasjon. Også fin å bruke i bassenget.

Variasjon

Denne leken kan også lekes uten ball. Da bestemmer man på forhånd at en kan gjøre en bestemt bevegelse for å bli trygg fra å bli tatt. For eksempel kan en i bassenget flyte som en kork (dersom dette er noe en tidligere har øvt på).

Progresjon

En kan innføre tidsbegrensning på hvor lenge en kan holde ballen. Det blir mye vanskeligere om man hele tiden må skaffe seg en ny ball hvis en blir jaget.

Tilpasningsmuligheter

La evt. to og to jobbe sammen om en ball. Det er mer oversiktlig. Da vet du hvem ballen kommer fra, og det blir færre å konsentrere seg om. Denne varianten kan man bruke for alle, eller bare for de som har størst behov.

Levert av Beitostølen Helsesportsenter/Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet